Chat with us, powered by LiveChat
vorbești ordonat
Vorbești ordonat sau neglijent?
19 septembrie 2019
vorbim, comunicare
Ne plictisim sau ne face plăcere să vorbim?
2 octombrie 2019

~  Strălucește când vorbești! ~ 

 

O inimă bună te va face să ai o față plăcută chiar dac-ai fi negru în toata legea; dar o inimă rea schimonosește cel mai frumos obraz în ceva mai urât decât urâtul.
Mi-am amintit de acest paragraf din Wuthering Heights și am vrut să îl împărtășesc cu tine.

O mare parte din Comunicare este despre a transmite emoții.
Emoțiile le transmiți prin cuvinte, prin tonalitatea vocii tale și prin limbajul tău corporal.
Emoțiile pe care le transmiți oamenilor vorbesc despre tine. Prin ele atragi oameni lângă tine sau distanțezi oamenii de tine.

Și ție, și mie ne face plăcere să ne înconjurăm de oameni veseli, energici, oameni care vorbesc frumos și prețuiesc ceea ce au.

Tu poți să strălucești atunci când vorbești, evitând să-ți exprimi emoțiile negative. Emoțiile negative te urâțesc și te îmbătrânesc.

Când te simți nedreptățit, agitat sau iritat de o anumită situație îți propun să iei o pauză de câteva minute, să îți îndrepți atenția către ce te înconjoară și către respirația ta. Când îți vei oferi această pauză, lucrurile se vor armoniza.
Cu liniștea și atitudinea că nimic din acea situație mai puțin plăcută nu te modifică pe tine ca om, adresează-ți întrebarea dacă mai este necesar să vorbești despre ce te-a deranjat. Dacă simți că te va ajuta să vorbești despre acea situație, mergi la om și vorbește. Vorbește calm, deschis și neidentificat.

Peste 90% dintre emoții, fie ele negative, pozitive sau neutre le trăiești cu oamenii. E adevărat că poți să simți emoții și atunci când te uiți singur la un film sau când mergi la o piesă de teatru, însă tot oamenii sunt cei care ți le oferă.

Emoțiile creează amintirile, ele sunt cele care rămân și de care îți vei aminti și la adânci bătrâneți.

Te îndrum să vorbești despre ce și cum simți, să îți exprimi emoțiile mai puțin plăcute fără să rănești pe nimeni și să îți păstrezi strălucirea chipului!

 

Fie ca frumusețea esenței tale să strălucească pretutindeni și mai ales atunci când deschizi gura!

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.